KAOS NA NAJVEĆIM AERODROMIMA: Srušili se sustavi za prijavu putnika, nitko se ne može registrirati online niti na šalterima, stvaraju se goleme gužve

OBJAVLJENO: 

  • 28.09.2017. u 13:05

S lijeva na desno: Gatwick (London), Charles De Gaulle (Pariz) i Ronald Reagan (Washington D.C.) aerodromi
Richard Ellis / Profimedia / Alamy / Zuma Press

Na brojnim velikim zračnim lukama diljem svijeta zavladao je kaos nakon što su srušeni sustavi računalne prijave putnika, javlja Telegraph.

Putnici su prijavili probleme na aerodromima Gatwick i Heathrow u Londonu, Charles de Gaulle u Parizu, Changi u Singapuru, u Johannesburgu, Zurichu i Melbourneu, te na aerodromu Ronald Reagan u Washingtonu.

Problem s online prijavama pogodio je Amadaeus Altea programsko rješenje, koje koriste brojne zrakoplovne tvrtke, i na šalterima na zračnim lukama i za online prijavu putnika.

 – Ovo je problem sa zračnim tvrtkama, ne sa aerodromom, izjavio je glasonogovornik Zračne luke Gatwick.

– To nije Gatwickov software, pali su sustavi nekolicine zračnih kompanija. Koriste Altein software, koji je u upotrebi kod nekoliko firmi, i samo je on pogođen, kazao je glasnogovornik i pojasnio kako te tvrtke ne mogu prijaviti putnike.

Jedna od pogođenih tvrtki je, čini se, Qatar Airways, kako javlja jedan od frustriranih putnika s aerodroma u Melbourneu. Ostale tvrtke na čije se sustave žale putnici su British Airways, Southwestern i Qantas. Kako ne radi ni sustav za online prijavu putnika na stranicama Lufthanse, moguće je da je problem pogodio i Zračnu luku Franjo Tuđman. Zrakoplov Lufthanse na letu LH1713 već kasni u polasku pola sata, a nitko iz Zračne luke Franjo Tuđman ne odgovara na pozive iz naše redakcije.

Na pariškom aerodromu Charles de Gaulle sustav je bio izvan pogona više od sat i pol vremena.

U međuvremenu, riješen je problem na aerodromu Gatwick, no nije poznato jesu li problemi riješeni i na drugim zračnim lukama.

Preneseno sa Jutarnji.hr

2469 Ukupno 1 Danas
error: Content is protected !!