Najava štrajka – Priopćenje sindikata ORCA -Pregovori u Croatia Airlines 03.07.2018

Radi neprihvaćanja sindikalnog prijedloga Kolektivnog ugovora u tijeku kolektivnog pregovaranja te nakon neuspjelog okončanja postupka mirenja održanog dana 11. lipnja 2018.g, temeljem članka 205. Zakona o radu (NN br. 93/14) najavljujemo ŠTRAJK

Zagreb, 3. srpnja 2018.
CROATIA AIRLINES d.d.
Bani 75b, Buzin
n/r Jasmin Bajić, predsjednik Uprave

PREDMET: NAJAVA ŠTRAJKA

Radi neprihvaćanja sindikalnog prijedloga Kolektivnog ugovora u tijeku kolektivnog pregovaranja te nakon neuspjelog okončanja postupka mirenja održanog dana 11. lipnja 2018.g, temeljem članka 205. Zakona o radu (NN br. 93/14) najavljujemo

ŠTRAJK

u svim dijelovima i radnim jedinicama u okviru tvrtke Croatia Airlines d.d.
RAZLOZI:
Spor nastao tijekom kolektivnog pregovaranja/neprihvaćanje sindikalnog prijedloga kolektivnog ugovora.
MJESTO:
Radnici će štrajkati pred sjedištem poslodavca, na adresi Bani 75b, Buzin te na svim lokacijama gdje poslodavac obavlja svoju djelatnost.
DAN I VRIJEME:
Štrajk započinjemo u ponedjeljak 09.07.2018. u 6:00 sati i trajat će do ispunjenja štrajkaških zahjteva ili odlukom štrajkaškog odbora o prestanku štrajka.
NAČIN PROVOĐENJA
Radnici će štrajk provoditi uskratom rada pred sjedištem poslodavca, a oni koji su na izdvojenim lokacijama će isti provoditi obustavom rada na tim lokacijama.
ŠTRAJKAŠKI ZAHTJEV
Sklapanje Kolektivnog ugovora prema sindikalnom prijedlogu predanom dana 6.4.2017.


Posredstvom portala Avioradar.hr prenosimo i propćenje Croatia Airlinesa:

Poruka / Message: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Najavljen štrajk u Croatia Airlinesu

Zagreb, 3. srpnja 2018. – Sindikat ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa) danas je najavio štrajk s početkom u ponedjeljak, 9. srpnja 2018., u 6 sati ujutro.

Unatoč višemjesečnim nastojanjima Uprave Croatia Airlinesa da sa sindikatom ORCA pronađe obostrano prihvatljivo rješenje oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, u kojima je Croatia Airlines kao poslodavac pokazao spremnost na dogovor u okviru realnih poslovnih mogućnosti, sindikat ORCA nije pokazao razumijevanje za trenutačnu situaciju kompanije i danas je najavio štrajk.

Štrajk u jeku turističke sezone, osim izravne financijske štete kompaniji i narušavanja njezinog ugleda, negativno će utjecati utjecati i na hrvatski turistički proizvod te ukupno ovogodišnje turističko ostvarenje Republike Hrvatske.

U skladu s arbitražnom odlukom Pravila o poslovima koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka, kojom je propisan određeni broj domaćih i međunarodnih llinija koje se moraju obaviti, kompanija će pripremiti reducirani (izmijenjeni) red letenja za vrijeme trajanja štrajka. Važno je naglasiti kako će štrajk značiti samo djelomični poremećaj prometa te da će Croatia Airlines nastojati većinu putnika prevesti svojim zrakoplovima prema redu letenja, a ostali dio unajmljenim zrakoplovima. Tvrtka će uložiti sve napore da se posljedice štrajka za putnike i poslovne partnere svedu na najmanju moguću mjeru.

Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova bit će objavljeni na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr, a putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju će biti i telefoni Kontakt centra (+385 – 1) 6676 555 i 062 – 500 505 na kojima će se moći dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka.

Croatia Airlines iskreno žali zbog neugodnosti uzrokovanih najavom štrajka i zahvaljuje na razumijevanju.

897 Ukupno 1 Danas
error: Content is protected !!