Priopćenje sindikata ORCA-Pregovori u Croatia Airlines

U ponedjeljak 11.06.2018. je završen proces neuspjelog pregovaranja između uprave Croatia Airlinesa i radnika okupljenih u sindikat zrakoplovnih tehničara, kabinskog osoblja i pilota.

Nakon godinu i pol dana iscrpili smo sve mogućnosti za bilo kakav dogovor jer nemamo ozbiljnog sugovornika.

Godine pogrešnih poslovnih odluka, tvrdoglavo odbijanje prihvaćanja činjenica i bilo čijih dobronamjernih prijedloga i kritika dovelo je krizu upravljanja tvrtkom do točke da se letačke operacije ne mogu raditi s vlastitim osobljem i avionima.

Smatramo da naše kolege iz uprave, nažalost,  više ne rade u okvirima razumnog ljudskog ponašanja i Croatia Airlines je postala žrtva katastrofalne poslovne politike.

Najbolji primjer je još uvijek aktualna situacija sa stotinama otkazanih letova i unamljenih tuđih aviona sto nam je nanijelo milijunske štete.

Stečeni su uvjeti za industrijske akcije kao posljednji način da se ukaže vlasniku na probleme tvrtke. Javnost i naše putnike ćemo na vrijeme informirati o svim zbivanjima.

Još jednom pozivamo Vladu RH da pomogne Croatiji Airlines dok se još ima vremena i da imenuje najbolju upravu u punom mandatu.
IO ORCA

 

Preneseno iz medijskog priopćenja ORCA.

 

1299 Ukupno 1 Danas
error: Content is protected !!