Za kraj godine

Završava još jedna poslovna godina, druga od kako smo promijenili vlasnika. Uz očekivane pozitivne rezultate poslovanja, značajna je iz više razloga.
Dio naših radnika iz tvrtke SDA Retail d.o.o. je promijenio mjesto rada odlaskom na novu lokaciju. U skladu sa smanjenjem broja zaposlenih, dio radnika iz tvrtki MZLZ d.d. i MZLZ – Upravitelj ZLZ d.o.o., a koje su jedine imale mogućnosti za isplatu otpremnine, otišli su u zasluženu prijevremenu mirovinu.
Sudski procesi, Sindikata sa bivšom Upravom i pojedinih radnika u slučaju dokazivanja ne zakonitog prijenosa i dalje traju sukladno radu sudstva i političkoj situaciji. Na nekolicini izgubljenih sporova je podnešena žalba sudu više razine.
Odnosi Sindikata kao i Radničkih vijeća sa Poslodavcem nisu na zavidnom nivou. Na upozorenja Sindikata i pojedinih Radničkih vijeća na rad koji ne odgovara važećoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, kao i pojedinim ugovorima o radu, Poslodavac nije učinio ništa, a što je inspekcijski nadzor naknadno utvrdio. Nakon plaćenih kazni nastavilo se raditi po starom.
U sljedećoj godini očekujemo puno bolju komunikaciju i suradnju Poslodavca sa predstavnicima radnika, poglavito zbog dovršetka izgradnje novog putničkog terminala i prelaska radnika i radnih procesa na isti. U slučaju drugačijeg scenarija mi smo spremni. Kao članovi najveće sindikalne središnjice u Hrvatskoj, Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS), koja broji više od 120.000 članova, svim našim članovima je omogućena stručna savjetodavna i pravna pomoć tima pravnika i odvjetnika iz područja radnog prava.

Božić 2016

2987 Ukupno 1 Danas
error: Content is protected !!